FOTO: InfoBijeljina

U Republici Srpskoj tokom dana doći će do zahlađenja, a sutra prijepodne biće hladno za ovo doba godine, rekao je Srni dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Draško Rudan.

Rudan je rekao da će tokom dana doći do zahlađenja u svim krajevima, a minimalna temperatura uveče biće samo od 10 do 18 stepeni Celzijusovih na jugu, a u višim predjelima na zapadu Srpske ispod 10. 

On je dodao da će sutra u Srpskoj biti hladnije i suvo uz malu ili umjerenu oblačnost. 

"Ujutru i dijelu prijepodneva biće hladno za ovo doba godine i suvo, a u istočnim krajevima Srpske još ponegdje, uz oblačnije vrijeme može biti malo kiše", kaže Rudan. 

On je istakao da će sutra tokom dana na sjeveru Srpske biti sunčano, a u ostalim predjelima umjereno oblačno i suvo sa temperaturom ispod prosjeka za početak ljeta. 

"Očekuje se slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini umjerena bura. Minimalna temperatura vazduha od samo tri do 10 stepeni, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu oko 26 stepeni Celzijusovih", rekao je Rudan. 

Prema njegovim riječima, u nedjelju, 24. juna, poslije svježeg i hladnog jutra, u Srpskoj će tokom dana biti malo toplije vrijeme uz sunčane periode i postepeno naoblačenje, dok će minimalna temperatura biti od pet do 12, na jugu do 17 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu do 27. 

U ponedjeljak, 25. juna, u Srpskoj će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu koja će početi prvo na jugu i zapadu, a na sjeveru će biti suvo uz sunčane periode. 

Minimalna temperatura biće od sedam do 13, na jugu do 18 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni Celzijusovih. 

U utorak, 26. juna, jutro u Srpskoj biće oblačno, na sjeveru uglavnom suvo, a u ostalim krajevima kiša. Tokom dana biće promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu i lokalne pljuskove. Minimalna temperatura od šest do 13, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih, dok će najviša dnevna biti od 18 do 24, a na sjeveroistoku 26 stepeni. 

Što se tiče vremenske prognoze za danas, Rudan kaže da se u Republici Srpskoj od polovine dana očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom koji će zahvatiti većinu krajeva, a moguće su i lokalne nepogode uz mjestimično jače padavine i jak vjetar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )