FOTO: InfoBijeljina.com

Predsjedništvo DNS-a, na čelu sa predsjednikom Markom Pavićem, nastaviće da vodi politiku u interesu Republike Srpske i svih njenih građana, a posebno mladih, izjavio je za InfoBijeljina predsjednik mladih DNS-a GO Bijeljina Milan Todorović.

On je dodao da omladina predstavlja najveće bogatstvo koje imaju jedna država i jedan narod, pa je neophodno investirati u omladinu i nove ideje koje bi donijele veliki prosperitet Republici Srpskoj. 

“Dugi niz godina, zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, došli smo u situaciju da je položaj mladih ali i ostatka populacije izuzetno težak. Ja ću posebno da se osvrnem na mlade, kao najproduktivniji dio populacije, na ljude koji su sadašnjost i koji treba  da kreiraju budućnost ove zemlje. Mislim da je ova generacija mladih ostala uskraćena za mnogo toga što imaju vršnjaci u nekim razvijenim sistemima, upravo zbog toga moramo da se borimo i da budemo nosioci i realizatori ideja koje će našoj djeci pomoći kako ne bi prolazili kroz teškoće na koje smo mi navikli”, ističe Todorović za InfoBijeljina.

Većina mladih se danas nalazi u nedoumici, da li ostati ovdje ili ići u neku od zemalja u kojima se može živjeti od svoga rada.

“Ne treba kriviti onoga koji se opredjeli za ovu drugu opciju, nego treba kontinuirano raditi na poboljšanju uslova života, kako bi ovih slučajeva bilo sve manje, a kako bi se ljudi, koji su iz ekonomskih razloga napustili Republiku Srpsku, što prije vratili. Za tako nešto potrebno je puno zdravih ideja i rada”, kaže Todorović.

Резултат слика за milan todorovic dns

Govoreći o inicijativi za subvencionisanje stanova za mlade bračne parove koju je pokrenuo Aktiv mladih DNS-a Zvornik, Todorović je najavio sličan projekat i u Bijeljini. 

“Grad Bijeljina ima dosta neiskorištenog građevinskog zemljišta koje bi se moglo iskoristiti za ovu namjenu. Smatramo da bi gradska i republička vlast trebalo da zajedno rade na ovom projektu, pri čemu bi grad obezbijedio zemljište, a Vlada sredstva za izgradnju. Tako izgrađeni stanovi prodavali bi se po realnoj cijeni izgradnje koja ne prelazi iznos od 750 KM po m2, a sredstva koja bi se zaradila od prodaje, slivala bi se u fond koji bi se koristio za nastavak realizacije ovog projekta”, pojasnio je Todorović za naš portal.

On je dodao da je trend depopulacije naročito izražen u seoskim područjima, a razloga za takvo stanje je mnogo, od loših uslova života, visokih troškova poljoprivredne proizvodnje i nemogućnosti plasmana proizvoda, odnosa ponude i potražnje na tržištu rada, do nepostojanja adekvatne podrške koja bi mlade podstakla na realizaciju svojih poslovnih ideja.

“U odbrambeno-otadžbinskom ratu su udareni temelji Republici Srpskoj, podnijete su velike žrtve i mi moramo biti svjesni obaveze koju imamo prema svim herojima koji su položili svoje živote i dijelove tijela, te na tim temeljima izgraditi prosperitetnu Republiku Srpsku koja će biti uzor drugim zemljama u regionu”, zaključio je Todorović. 

On je dodao da je odgovornost prema precima, ujedno i odgovornost prema potomstvu i budućim generacijama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )