FOTO: null

Pored stalnog angažovanja na obezbjeđivanju objekata HET, firma za obezbjeđenje počinje i da se bavi poslovima koja im nisu u opisu posla.

Preduzeće „Alfa-sekjuriti“ nedavno je dobio više unosnih ugovora od Hidroelektrana na Trebišnjici. Direktor HET Gordan Milinić 02. jula potpisao je Ugovor o održavanju obale rijeke Zalomke oko mjernih mjesta vrijedan 37.954,45 KM (bez PDV). Ugovor je potpisan na osnovu konkurentskog Zahtjeva za dostavljanje ponuda.


Direktne pogodbe

Posao je bio procijenjen na 38.000, a Alfa je dostavila ponudu koja je manja simboličnih 45,5 KM.

U obrazloženju Odluke navodi se da je posao dodijeljen ovom preduzeću jer je imao najpovoljniju ponudu, iako je Alfa jedina firma kojoj je HET poslao zahtjev da dostavi ponudu.

Iz Ugovora se ne može vidjeti kakav je posao dogovoren, i kakvo održavanje rijeke Zalomke treba da radi firma koja se bavi fizičkim i tehničkim obezbjeđenjem ljudi i imovine.

Isto preduzeće na isti način, konkurentskim zahtjevom i direktnom pogodbom u kome nisu mogla učestvovati druga preduzeća, dobila je i 17.832,70 KM vrijedan posao održavanja obala Vrijeke, malog potoka u blizini Berkovića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )