FOTO: InfoBijeljina

Mjesecima je TikTok bila najpreuzimanija aplikacija za iPhone. Ova aplikacija oduševila je mlade, a tokom pandemije koronavirusa mnogima je bila glavni izvor zabave.

Međutim, prema podacima analitičke kompanije Sensor Tower, u razdoblju od 1. aprila do 30. maja, mjesto najpopularnije aplikacije osvojio je Zoom, aplikacija za videokonferenciju.

Zoom je preuzet 94 miliona puta, dok TikTok ima 71 milion preuzimanja.

Analitičari ističu kako je ovaj uspjeh izuzetan jer je rijetkost da takve “ozbiljne” aplikacije pređu više od 50 miliona preuzimanja. Obično su takve impresivne brojke rezervisane za video-igre ili društvene mreže, prenosi portal Zimo.

Ako se spoje preuzimanja iz obje prodavnice – App Store i Google Play Store, onda vidimo da Zoom, TikTok i video-igra Pokemon GO spadaju u elitni klub aplikacija koje su premašile više od 300 miliona preuzimanja u jednom kvartalu.

S obzirom na to da se stvari još uvijek nisu vratile u “normalu” i da mnogi još uvijek rade od kuće, biće zanimljivo da vidimo kako će se dalje odvijati ovo “takmičenje” u broju preuzimanja, piše b92.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )