FOTO: InfoBijeljina

Pregled magnetnom rezonancom u nedelju ujutru potvrdio je strahove navijača srpske reprezentacije - plejmejker Virtusa Miloš Teodosić neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kini zbog povrede stopala, koju je obnovio na pripremnoj utakmici protiv Litvanije u subotu.

Teodosić je već ranije imao velikih problema sa povredom stopala u Los Anđeles Klipersima, a 32-godišnji plejmejker 2017. godine već je propustio zbog povrede Evropsko prvenstvo.

Prema poslednjim informacijama, povredu je obnovio na početku meča sa Litvanijom u Beogradu u subotu uveče.

Posle prvih pregleda, informaciju o Teodosićevom stanju dao je doktor srpske reprezentacije Dragan Radovanović.

"U pitanju je obnovljena povreda tabanske fascije. Urađen je snimak i započete su intenzivne terapije koje će se raditi narednih par dana. Videćemo kako će stopalo da reaguje na njih, zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i posle toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira."

Nije poznato ko će u odsustvu Teodosića nositi kapitensku traku, pošto Milan Mačvan, koji je bio kapiten 2017. na Evropskom prvenstvu, takođe neće biti u timu.

Teodosić za sprski nacionalni tim igra od 2007. godine, kada je kao 20-godišnjak debitovao za tim Srbije. Od tada je reprezentativne akcije propustio samo 2013. i 2017. godine. Osvojio je tri srebrne medalje sa srpski državnim timom - 2009. u Poljskoj na EP, 2014. godine u Španiji na SP i 2016. u Rio de Žaneiru na OI.

Teodosić je 2010. 2014. bio u idealnom timu Svjetskog prvenstva, a 2009. u najboljoj petorci Evrobasketa. Bio je šampion Evrope 2016. godine u dresu CSKA, a 2010. bio je najkorisniji igrač Evrolige.

Pošto je poznato da Teodosić neće igrati u Kini, na poziciji plejmejkera za Srbiju će igrati Vasilije Micić i Stefan Jović, a preostalo je da se sazna koji je poslednji igrač sa aktuelnog spiska koji neće putovati na Mundobasket.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )