FOTO: null

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izjednačio je rekord po broju asistencija na jednoj utakmici Evropskog prvenstva.

Plejmejker moskovskog CSKA je u pobedi protiv Turske (91:72) ostvario 13 asistencija, isto koliko je prethodno imao Litvanac Mantas Kalnijetis.

Kalnijetis je pre dva dana na meču protiv Belgije imao 13 uspešnih dodavanja i na kratko prestigao Teodosića, koji je do tada bio suvlasnik rekorda sa 12.

Osim rekordnih 13 asistencija, Teodosić je postigao 17 poena i imao tri skoka.

Kapiten Srbije Miloš Teodosić rekao je da su saigrači zaslužni za njegova dobra dodavanja, posle kojih je postao rekorder, u utakmici protiv Turske.

Оrlovi su porazili Turke 91:72, ujedno zadržavši maksimalan učinak u grupi B posle četvrtog kola, a Teo je sa 13 asistencija izjednačio rekord Mantasa Kalnietis na Evropskim prvenstavima.

"Ne znam koliki mi je lični rekord, 13? Sad moram da častim saigrače, bacam se u trošak. Ne bih mogao da napravim ni pet, a kamoli 10 asistencija da nemam ovakve saigrače, to je njihova zasluga", rekao je Teodosić, koji je tek tada saznao da mu je ovo i lični rekord.

On je rekao i da ekipa može još da napreduje i da će i u utakmici protiv Italije (14.30) ići na pobedu, kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

"Ne možemo ni da se opustmo posle dobrih igara... Italijani su sjajna ekipa, pokazali su da znaju da igraju košarku, pre svega juče protiv Španije. Videćemo šta će danas uraditi. Idemo suta da pobedimo i to je to", rekao je Teodosić.

Centar Srbije Miroslav Radiljica rekao je da je dobra odbrana donela pobedu i da ekipa može da igra još bolje.

"Ma šta sam se razigrao, imao čovek (Teodosić) 20 asistencija, stvarno nisam ništa specijalno uradio, samo sam bio na pravom mestu i davao koševe na njihove asistencije", kaže Raduljica, "Krenuli smo koncentrisano, ali zaista koncentrisano, prvenstveno u odbrani i to nam je dalo sigurnost u napadu. Onaj mali pad na početku treće četvrtine što nije karakteristično za nas, svi igrači su održali koncentraciju do kraja i to je taj rezultat iako nije bila laka utakmica".

Raduljica takođe ističe važnost meča sa Azurima u poslednjem kolu.

"Mi gledamo samo sebe, nema kalkulacija, svaki put idemo na pobedu i gledamo kako da dižemo našu igru. Siguran sam da je ovo delić ono što možemo u odbrani i iz odbrane treba da igramo našu košarku. Ima prostora na napredak, malo lutam prve dve-tri utakmice siguran sam da će forma da se diže tokom prvenstva", zaključio je Raduljica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )