FOTO: null

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH nije usaglasio tekst zakona o akcizama, jer nije postojala saglasnost između Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Savjeta minista

Tegeltija je podsjetio da je na zajedničkom sastanku dva premijera usaglašen prijedlog zakona o akcizama koji upućen je u proceduru Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

"Tamo je formirana radna grupa koja je trebalo tehnički da doradi zakon, ali poslije toga došlo je do situacije da su svoje stavove promijenili Vlada Federacije BiH i Savjet ministara BiH, želeći da se on mijenja samo u jednom dijelu", navodi Tegeltija.

Prema njegovim riječima, donesena je odluka da se prijedlog vrati vladama entiteta i Savjetu ministara BiH u pokušaju da se on usaglasi.

Ministar finansija Srpske istakao je da je, kada je riječ o Vladi Republike Srpske, sve definisano u evropskoj agendi za koju Tegeltija kaže da "nije švedski sto, pa ćete birati jela koja se dopadaju, a nećete ona koja se ne dopadaju".

"Riječ je o spisku obaveza koja se zajedno moraju izvršavati, a što se tiče Vlade Republike Srpske, mi ćemo te obaveze ispunjavati u cijelosti ili nećemo biti dio te agende", poručio je Tegeltija.

Ministar finasija Republike Srpske Zoran Tegeltija boravio je danas u Tesliću na savjetovanju o temi Finansijske stabilizacije sistema penzijsko–invalidskog osiguranja u uslovima isplata penzija putem trezora, u organizaciji Udruženja penzionera Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )