FOTO: InfoBijeljina

U Letoniji 28. jula počinje EP A divizije, a talentovani Vojin Ilić će treću godinu zaredom braniti boje reprezentacije BiH.

Mladi bh. košarkaš rođen je 2000. godine u Zvorniku, a svoje prve košarkaške korake započeo u Bijeljini. Talentovani Ilić visok je 201 cm i igra na poziciji krila.

Karijeru je započeo u bijeljinskoj Budućnosti, potom je prešao u Bijeljina Plus, da bi 2015. godine prešao u sarajevske Sparse, za koje je nastupao i prošle sezone.

Vojin je sa Sparsima bilježio velike uspjehe, 2016. godine su bili kadetski BiH prvaci, a ove godine su osvojili juniorsko prvenstvo BiH savladavši u finalu Slobodu rezultatom 106:53. Ilić se našao među najefikasnijim igračima sa 17 postignutih poena. Sparsi su međutim ostvarili i zavidne rezultate na Međunarodnom košarkaškom turniru „Travnik 2018“, na kome je Vojin odnio titulu najboljeg strelca turnira.

Pored sjajnih rezultata koje bilježi u Sparsima Ilić već treću godinu zaredom nastupa za mladu reprezentaciju BiH. Nastupao je 2016. godine za kadetsku reprezentaciju BiH na EP u Poljskoj, zatim prošle godine na juniorskom EP u Slovačkoj.

Ove godine BiH reprezentacija učestvuje na EP A divizije u Letoniji, gdje će igrati u grupi sa Španijom, Finskom i Ukrajinom.

„Prekjuče smo počeli pripremni period i sa nestrpljenjem očekujemo početak Eurobasketa u Letoniji. Želje, motiva i energije imamo na pretek, ali idemo polako. U grupi smo izvukli teške protivnike Španiju, Finsku i Ukrajinu. Važno je da razmišljamo samo o narednom protivniku i vjerujem da dobar rezultat neće izostati“, rekao je za InfoBijeljina Vojin Ilić.

Mi možemo samo da poželimo sreću Vojinu na predstojećem prvenstvu i poželjeti da nastavi sa sjanim rezultatima i građenju vrhunske košarkaške karijere.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )