FOTO: novosti.rs/AP

Najbolji teniser svijeta se našao na udaru predstavnika sedme sile zbog načina na koji je organizovan Adria tur, koji se danas i sutra održava u Beogradu.

Hajka svjetski novinara na Novaka Đokovića ne prestaje.

Tek što su utihnule kritike zbog izbora gostiju i tema u Instagram lajvovima tokom karantinskih dana uzrokovanih pandemijom virusa korona, najbolji teniser svijeta se našao na udaru predstavnika sedme sile zbog načina na koji je organizovan Adria tur, koji se danas i sutra održava u Beogradu.

- Igrači prozivaju predložene bezbjednosne mjere na Ju Es Openu, kažu da možda neće igrati... Ali su okej s tim da igraju pred punim tribinama, ogromnim brojem mališana na Dječjem danu, tu su i zagrljaji, bliskost prilikom davanja intervjua, selfiji... Ja, zapravo, ne mogu da vjerujem u ono što vidim - napisao je novinar iz Sijetla Nik Mekarvel, na čiji tvit se nadovezao njegov kolega iz "Dejli Mejla" Majk Dikson.

- Ako srpske vlasti smatraju da su onakvi uslovi za publiku bezbjedni, to je onda svakako njihova odluka. Ali je zaista 'iznenađujuće' da strani igrači, koji samo što su doputovali, grle jedni druge, budu onoliko blizu, dok istovremeno strahuju od US Opena.

Američki novinar Ben Rotenbger takođe se javio sa svojim komentarom.

- Gledam koliko su ljudi blizu i kako se grle na Adrija Turu i pomalo zaboravimo zbog čega taj turnir uopšte postoji. Nadam se da će sve proći kako treba, ali gledati toliku gužvu me čini nervoznim u junu 2020. godine - napisao je Rotenberg, dok je Stujarta Frejzera, novinara britanskog "Tajmsa", posebno šokirao egzibicioni dubl meč Novaka Đokovića i Jelene Janković protiv Nenada Zimonjića i Olge Danilović.

- Da, ovo je snimak od danas, i nije sa druge planete. Đoković (o prisustvu publike) kaže: 'Imamo drugačije mjere u Srbiji nego u Sjednjenim Američkim Državama. Nije na meni da donosim odluke o tome šta je dobro, a šta loše u zdravstvenom smislu. Pratimo ono što nam vlasti u Srbije (o tome) kažu.

Podsjetimo, Novak se u četvrtak našao na udaru potpredsednika Teniskog saveza Njemačke Dirka Hordorfa koji je potom obrisao svoj "tvit".

- Zabava i fudbal u Beogradu, ali kao predsednik Udruženja tenisera nije imao vremena da prisustvuje video pozivu s ostalih 400 tenisera. I sve posle poruke u kojoj se jasno protivi nastavku US Opena. O Bože - napisao je Hordorf.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )