FOTO: null

Gradska uprava Grada Bijeljina promovisala je danas kampanju "Ovo je i moj grad" koja ima za cilj podršku licima sa invaliditetom, kao i svima onima kojima je potrebna povećana pažnja.

- Ovaj prijem je organizovan da bismo razgovorali sa licima sa posebnim potrebama i njihovim porodicama. Želimo da saslušamo njihove probleme i da im pokažemo da smo uz njih i uz njihova udruženja, koja su njihovi najbolji predstavnici i posrednici kada je riječ o saradnji sa Gradskom upravom. Takođe, cilj nam je da pokažemo da je ovo Grad jednakih mogućnosti za sve i da želimo da se svi naši građani integrišu u društvo. Bijeljina je postala prepoznatljiva u regionu kao Grad tolerancije i poštovanja ljudskih prava i želimo da nastavimo da djelujemo u tom smjeru - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji ovog prijema, udruženjima, kao i donatorima koji su pripremili donacije za lica sa inavliditetom.

Gradski menadžer Miloš Stevanović naveo je da ova kampanja ima za cilj da pokaže da su lica sa invaliditetom dio društva i da pripadaju Bijeljini, kao i svi ostali sugrađani.

- Danas smo se okupili da damo podršku ovoj djeci, i njihovim roditeljima , kao i ljudima im pomažu i koji ih uče, kao i svima onima koji su volonterski uključeni u pomaganje našim sugrađanima kojima treba pažnja. Šaljemo zajedničku poruku mira, ljubavi i pažnje u našu društvenu zajednicu i pokazujemo jednoumlje kada su u pitanju naši posebni građani, koje neopisivo mnogo volimo i uz koje stojimo jako - naveo je gradski menadžer Miloš Stevanović.

On je istakao da Gradska uprava misli na sve one koji imaju bilo kakav oblik invaliditeta, te da su njen menadžment, svi zaposleni na raspolaganju ovim licima.

- Grad će stati uz svakog od vas, uz svaku vašu porodicu, uz svakog onog ko vodi računa o vama, kako bismo probudili svijest o tome da vi morate da imate svoja radna mjesta, da morate da imate svoje mjesto u društvu u njegovom cjelokupom funkcionisanju. Naša obaveza je da vam u tome pomognemo i mi ne želimo da gledamo da se problem lica sa invaliditetom samo gura pod tepih i da vi samo budete po kućama. Želimo da vas svakodnevno vidimo u gradu, u školama, na poslu i to je vizija kojoj težimo - naveo je Stevanović.

Prijemu su prsustvovali i donatori, koji su u znak podrške djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima, pokonili tablet računare, besplatne kursevi engleskog i njemačkog jezika, kao i škola programiranja, treninge za djecu sa posebnim potrebama bez naknade, besplatne preglede i popravke zuba, besplatne ulaznice na bazene Banje Dvorovi, kao i pakete besplatnih advokatskih usluga za lica kojima je potrebno zastupanje pred nadležnim institucijama u ostvarivanju svojih prava.Današnjem prijemu su prisustvovali i predstavnici vjerskih zajednica.

Defektolog Ranko Rankić, predsjednik Udruženja "Nada" koje pomaže licima sa fizičkim i psihičkim poteškoćama istakao je da ovaj prijem mnogo znači osobama sa posebnim potrebama

.- Godinama radim sa licima sa posebnim potrebama pomažući im i osluškujući njihove potrebe, tako da znam koliko njima znači ovaj današnji prijem i koliko se ova lica zbog toga osjećaju odvažno - pojasnio je Rankić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )