FOTO: null

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a uz blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, u Bijeljini će u subotu, 7. februara, biti održan Svetosavski bal, koji predstavlja centralnu proslavu pr

Ovogodišnji Svetosavski bal održava se u znak sjećanja na 200 godina od Drugog srpskog ustanka, a, prema riječima predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije sveštenika Mirana Gavrilovića, očekuje se dolazak oko 400 zvanica. 

"Svetosavski bal je tradicionalna manifestacija koja u duhu našeg naroda označava krunu svetosavskih svečanosti, u slavu i čast našeg rodonačelnika - Svetog Oca Save. Raduje nas što je u srpskom narodu obnovljena tradicija održavanja Svetosavskog bala, jer je ovo prelijepa manifestacija koja čuva i njeguje plemenite ideale srpske kulture i stvaralaštva", rekao je Gavrilović Srni. 

Svetosavsku besjedu govoriće glumac Tihomir Stanić, a u umjetničkom dijelu programa, u trajanju od 70 minuta, nastupiće i Jelena Tomašević, Vasilisa, "Vasil Hadžimanov bend", Narodno pozorište Republike Srpske, Centralno kulturno-umjetničko društvo mladih "Veselin Masleša", Hor "Srbadija" i drugi. 

Glavni organizator svečanosti je Svetosavska omladinska zajednica /SOZ/ Eparhije zvorničko-tuzlanske. 

Gavrilović, koji je i koordinator SOZ-a, rekao je da će Svetosavski bal biti emitovan uživo na Radio-televiziji Republike Srpske, medijskom pokrovitelju. 

Ovo je četvrti Svetosavski bal od kako je obnovljena tradicija održavanja ove manifestacije u Bijeljini. 

Svečanost, koja se tradicionalno održava u svečanoj dvorani "Moskva", u okviru kompleksa Etno-selo "Stanišići" u Bijeljini, počeće u 20.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )