FOTO: Nezavisne

Nusret Mumić iz Živinica zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”. Kada je trebalo da se odmori i srećno provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Prije pet godina, dijagnostifikovana mu je ciroza jetre.

U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome zavisio, prenosi Avaz.

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao biti donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaja Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je da daruje dio jetre svom svekru i tako mu spasiti život.

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata, dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije srećna što je učinila humano djelo.

"Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti  budu malo duže u bolnici", izjavila je Almira.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )