FOTO: null

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizovalo je danas u Bijeljini svečanu akademiju u okviru obilježavanja 21. novembra, krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, poslanici, te brojne ugledne zvanice iz političkog, privrednog i kulturnog života Srpske i okruženja.

Predsjednik Dodik je pred početak svečanosti novinarima rekao da ovom skupu prisustvuje da bi čestitao pripadnicima MUP-a krsnu slavu i zahvalio im za sve što čine na jačanju bezbjednosne situacije u Srpskoj.

"Tu sam i da im zahvalim na očuvanju subjektiviteta, koji je veoma važan za Republiku Srpsku", dodao je Dodik.

On je podsjetio da je ranije policija bila predmet zahtjeva za reformom, da bude ukinuta i "smanjena", ali da je ponosan što, zajedno sa policijom i ljudima koji su radili na tim pitanjima, to nije dozvoljeno nego je očuvan subjektivitet policije Srpske.

"Danas je Policija Srpske nesumnjivo najbolja policijska agencija koja sarađuje ne samo sa agencijama u BiH, nego i u regionu, pa i u svijetu", rekao je Dodik.

On je podsjetio da su zapaženi rezultati koji se postižu u borbi protiv kriminala i korupcije, kao i terorizma, kao jednog od oblike savremene borbe bezbjednosnih agencija i cijelog društva.

Dodik je napomenuo da se danas odaje priznanje svim pripadnicima policije za sve što su učinili za stabilnost u Srpskoj.

"Policija ima dobar status u društvu i plate ovim ljudima neće biti smanjene ni u narednom periodu", rekao je Dodik i dodao da policija Srpske trenutno ima plate koje su među najboljim u regionu.

Predsjednik Srpske je istakao da policiju treba moderno opremiti, te da je u toku zanavljanje kompletne policijske opreme.

U okviru kulturno-umjetničkog programa akademije u Bijeljini, nastupiće multiinstrumentalista, kompozitor i pjevač vizantijskog stila Slobodan Trkulja, Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine i "Orkestar harmonika" iz Ugljevika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )