FOTO: InfoBijeljina.com

Sve zanatske djelatnosti, usljed situacije izazvane korona virusom, rade u znatno otežanim uslovima, a posebno uslužne djelatnosti, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Zanatsko-preduzetničke komore RS.

„I one djelatnosti kojima nije bio zabranjen rad nemaju ni izbliza promete koje su imali pre pandemije virusa korona. I pored intervencije Vlade RS da se subvencionišu plate i doprinosi, situacija je teška, jer je kupovna moć građana mala što se direktno odražava na poslovanje samostalnih preduzetnika“, kaže za InfoBijeljina Jovan Bratić, direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske

Kako dodaje, svi privrednici RS koji rade u formi s.p. su članice Zanatsko-preduzetničke komore RS i ispoštovali su mjere Kriznog štaba RS i nisu otpuštali radnike u vrijeme vanrednog stanja.

„Trenutno poslovanje svih samostalnih preduzetnika je jako teško i primjetili smo da otpuštaju radnike, jer ne mogu da održe poslovanje“, kaže Bratić.

Radno vrijeme trgovina do 11.00 časova @ InfoBijeljina

Kako dodaje, povećanje cijena se desilo u prodavnicama odnosno supermarketima koji se bave prometom hrane jer su nabavne cijene povećane. 

"U zanatskim djelatnostima cijene su ostale iste iako se najavljuju poskupljenja usluga“, dodaje Bratić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )