FOTO: null

Na putevima RS u prvih pet mjeseci ove godine dogodilo se deset procenata više saobraćajnih nesreća nego u istom periodu prošle godine, a povećan je i broj poginulih u nesrećama, pokazala je analiza saobraćaja na putevima u RS, koja je rađena za Savjet za

"Imali smo teške saobraćajne nesreće sa puno poginulih. Najkritičnije su uglavnom dionice Klašnice - Nova Topola, Nova Topola - Gradiška, zatim od Klašnica prema Prnjavoru, uvijek su to dionice Ljubogošta - Pale, zatim dionice na dijelu od Banjaluke prema Prijedoru", izjavio je Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Zbog brzine kretanja vozila, upozorio je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije CJB Doboj, najveće posljedice su na magistralnim putevima, a u posljednje vrijeme saobraćajnih nesreća je bilo i u gradskim sredinama.

Povećanje bezbjednosti saobraćaja jedan je od osnovnih ciljeva manifestacije "Dani saobraćaja RS", koju je u petak otvorio Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS, a u sklopu koje je na ovdašnjem Saobraćajnom fakultetu održana naučno-stručna konferencija "Bezbjednost saobraćaja".

"Konferencija nije jedina koja može dovesti do poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, svi segmenti društva moraju da učestvuju u tome, uostalom kao što smo i svi mi učesnici u saobraćaju", kazao je Komić.

Perica Gojković, dekan Saobraćajnog fakulteta, poručio je da je krajnji cilj saobraćaj u kojem neće biti poginulih i nastradalih.

U sklopu "Dana saobraćaja RS" na raskrsnici ulica Svetog Save i Nemanjine prikazana je simulacija saobraćajne nesreće sa teško povrijeđenima, namijenjena djeci predškolskog uzrasta, izazivajući veliko interesovanje Dobojlija, koji su se okupili u blizini "nesreće" ne znajući da je riječ o pokaznoj vježbi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )