FOTO: Srpska Info

U karantin u Gradišci tokom dana, sa graničnog prelaza upućeno je pedesetak vozila sa duplo više putnika koji imaju prebivalište u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Time je broj osoba koje su danas ušle u zemlju bitno povećan u poređenju sa jučerašnjim danom kada  je ovdje konačilo 38 državljana BiH. Najviše ih je doputovalo iz Italije, Austrije i Slovenije.
Međutim, niko od njih prethodne noći nije htio napustiti svoje automobile i preseliti u šatore, smatrajući da im je u vozilima ugodnije i da će time izbjeći mogućnosti prenošenja virusa – kazao je večeras za Srpskainfo Slobodan Knežević, načelnik gradskog Štaba civilne zaštite u Gradiški.

-Još ne znam kako će sve proteći večeras, to ćemo tek vidjeti ali je sasvim sigurno da je u karantinu koji raspolaže smještajem u šatorima i objektu za više stotina osoba. U toku je takozvana trijaža, osobe sa mjestom boravka upućujemo u kućnu izolaciju u mjestima boravka a putnici sa prebivalištem u Republici Srpskoj ovdje moraju provestiu 24 sata – pojasnio nam je Knežević.

Podsjećamo, juče je karantin smješten u krugu bivšeg Carinskog terminala posjetio ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić i izjavio das u uslovi ovdje dobri a zdravstvena zaštita na nivou.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )