FOTO: null

Sindikat u Republici Srpskoj, kao i podaci Zavoda za statistiku upozoravaju na pad radničkih primanja i kašnjenje isplata, dok s druge strane, socijalna reakcija izostaje

Svaki treći radnik, od oko 240.000 trenutno zaposlenih u RS, ne dobija redovno platu, a prosjek kašnjenja mjesečnih primanja kreće se između dva i četiri mjeseca, ukazalo je istraživanje Saveza sindikata RS.

Aktuelna analiza o redovnosti uplate plata i doprinosa koje je Savez sindikata RS uradio na bazi slučajnog uzorka, obuhvatila je 1.669 radnika iz 380 preduzeća u RS, a kao napomenu uz nju u Savezu sindikata RS dodaju da bi ona pokazala i daleko gore rezultate da se istraživanje radi među firmama koje nisu sindikalno organizovane.

Povodom pada visine zarada, oglasio se republički Zavod za statistiku. Prosječna mjesečna neto plata zaposlenih u RS isplaćena u julu ove godne je, prema podacima Zavoda za statistiku RS, iznosila 834 KM i u odnosu na prethodni mjesec je bila manja za 0,3 odsto.


Čitav članak pročitajte u novom broju magazina Istina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )