FOTO: null

Kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ isporučiće sutra Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dva oklopna multifunkcionalna vozila "despot" koja ulaze u redovnu upotrebu policije, rekao je Srni direktor i većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić.

On je istakao da je to veoma značajna referenca za kompaniju, te da su zahvaljujući saradnji sa MUP-om Srpske i uspjeli da realizuju ovaj projekat. 

Ristić je rekao da će vozila "despot" za MUP Srpske biti 30 odsto jeftinija nego za ostale kupce na tržištu, jer je TRB i uspio da proizvede ovaj oklopnjak kroz inženjering i saradnju sa MUP-om i na osnovu njihovih potreba. 

Prema njegovim riječima, to što će vozila "despot" biti u vlasništvu MUP-a Srpske otvara vrata kompaniji TRB za saradnju i sa drugim zemljama. 

On je naveo da će do kraja ove godine biti isporučena još tri ovakva vozila MUP-u Srpske, a do kraja 2020. godine ukupno osam. 

Ristić je dodao da je zvanično dogovorena prodaja pet vozila "despot" Namibiji, da je Rusija iskazala interesovanje, kao i Izrael sa kojima su u toku pregovori, te Tanzanija i Gana. 

Prema Ristićevim riječima, sutrašnjoj primopredaji u Banjaluci prisustvovaće i premijer Republike Srpske Radovan Višković. 

"Despot" sa svojim pogonom na sva četiri točka pripada kategoriji savremenih oklopnih vozila namijenjenih za djelovanje policije i oružanih snaga. 

Osnovni koncept vozila bazira se na višenamjenskoj šasiji sačinjenoj od savremenih sklopova pogona i prenosa snage, te nezavisnom sistemu oslanjanja koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uslovima. 

Vozilo se može koristiti za patrolne i izviđačke misije, kao komandno vozilo, za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protivterorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorije, za osmatranje, kao sanitetsko vozilo i drugo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )