FOTO: null

,,Bukvar za predškolce” druga je po redu izdata knjiga Dragane Lazić, autorke divnog, vedrog duha prepunog entuzijazma i razumijevanja prema najmlađima. Svoje putovanje ka cilju započela je 2018. godine kada je pronašla inspiraciju i ideju za svoje djelo tokom projekta ,,Čitalići” čija je tema simbolično nosila naziv: ,,200 godina od objavljivanja Vukovog Rječnika”.

Dragana Lazić, magistar i budući doktor predagoških nauka, profesor razredne nastave po struci, Bukvar je napisala prvenstveno za djecu predškolskog uzrasta, a njen cilj je bio da se najmlađi čitaoci upoznaju, na njima pristupačan način, sa tvorcem srpske kulture i pismenosti Vukom Stefanovićem Karadžićem.

Ovaj neobičan primjerak bukvara u sebi sadrži prigodne ilustracije i priče o Vuku Karadžiću od njegovog rođenja do smrti, prateći njegov životni put u svim segmentima.

Pored tradicionalnih priča prožetih starim srpskim običajima Bukvar sadrži i obradu svakog slova azbuke pojedinačno. Ovako uređen materijal u vidu ,,Bukvara za predškolce” predstavlja primamljivu literaturu za obrazovno-vaspitni rad sa djecom predškolskog uzrasta.

Draganina namjera, kako kaže, bila je da velikane srpske istorije i pismenosti pokaže djeci na njima zanimljiv i razumljiv način, što bi im olakšalo školovanje i proširilo znanje iz opšte kulture.

Ističe kako je Bukvar namijenjen cijeloj porodici, a ne samo najmlađiima, jer je i sama knjiga proizvod rada i učešća članova njene porodice, kolega i prijatelja.

Najveći ponos, kao majci, predstavlja joj podrška i učešće njene kćerke Ive koja je na originalan način ilustrovala narodne priče o srpskom velikanu.

Putovanjem kroz Bukvar najmlađi će se upoznati sa štampanim slovima ćirilice, Vukovim životnim epizodama od rođenja do kraja života i literarnim radovima talentovanih učenika nižeg školskog uzrasta, koje je i sama Dragana usmjeravala i podsticala u radu.

Bukvar nije samo poseban po načinu na koji je urađen već i po tome što predstavlja potvrdu truda, volje, energije, višegodišnjeg predanog pedagoškog rada i izuzetnog uspjeha učiteljice Dragane. 

Promocija ,,Bukvara za predškolce “ održaće se u JU Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić” u utorak 11.6.2019.godine od 10 časova uz prigodan dječiji program. 

Ulaz je slobodan, a svi dobrodošli!
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )