FOTO: null

U krugu Sabornog hrama Presvete Bogorodice u Bijeljini sutra će početi izgradnja spomen-obilježja posvećenog svim majkama koje su izgubile sinove u nekom od prethodnih ratova - od Kosovske bitke do danas, najavljeno je iz Udruženja porodica nestalih borac

Smilja Mitrović, predsjednik Udruženja koje je iniciralo izgradnju, rekla je Srni da će spomen-obilježje biti izgrađeno po uzoru na figuru majke koja drži dijete u naručju.

U Udruženju porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice navode da su u ovoj godini pronađeni ostaci jednog vojnika i jednog civila sa prostora Majevice, a da će u 2016. godini prioritetno raditi na pronalasku još 65 nestalih boraca i civila.

"Prioritetno ćemo raditi na ovom zadatku, obratićemo se svim institucija kako bi nam pomogle u ovom poslu. Donijeli smo juče i zaključak da je neophodno da se u narednom periodu sastanu predstavnici svih ustanova i institucija sa predstavnicima udruženja koja se u Republici Srpskoj bave pitanjem pronalaženja nestalih", rekla je Mitrovićeva.

Ona je istakla da je to neophodno jer ni Tužilaštvo BiH ni Sud BiH ne rade ništa povodom srpskih žrtava. "Zato je, posebno, ovakav jedan sastanak neophodan", rekla je Mitrovićeva.

Radovi na izgradnji spomen-obilježja počeće sutra u 12.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )