FOTO: RTRS

Episkop banjalučki Јefrem služiće sutra Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja, a nakon toga će ispred Hrama krenuti bogojavljenska litija ka Gradskom mostu, gdje će biti obavljeno vodoosveštanje Vrbasa i plivanje za Časni krst.

Ovom činu prisustvovaće i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, nakon čega će osveštati bogojavljensku vodicu. Plivanje za Časni krst biće obavljeno kod ćuprije na Drini.

Istočnoj Ilidži litija će krenuti od Hrama Svetog Petra Sarajevskog do mosta "Ratka Močevića" na rijeci Željeznici u Vojkovićima, ispod kojeg će se plivati za Časni krst.

Brčkom će episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Hrama Uspenja Presvete Bogorodice i blagosloviti plivače za Časni krst. Litija će iz porte Hrama Uspenja Presvete Bogorodice krenuti prema kupalištu Ficibajer na Savi, gdje će se plivati za Časni krst.

Beogradu će patrijarh srpski Irinej predovoditi bogojavljensku litiju i blagosloviti plivanje za Časni krst na Zemunskom keju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )