FOTO: InfoBijeljina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno sa povremenom kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu do 22 stepena Celzijusova.

Ujutro se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini vjetrovito sa kišom i pljuskovima koja će padati cijelog dana uz kraće prekide, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće vjetrovito, promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz porast dnevne temperature u većini predjela, ali i sa uslovima za povremenu kišu.

U večernjim časovima sa sjevera i zapada dolazi do novog naoblačenja sa kišom, koja će se u toku noći na ponedjeljak proširiti na sve krajeve.

Na jugu Hercegovine se očekuju obilnije padavine od 40 do 60 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 80.

Duvaće vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jakim udarima brzine od 45 do 65 kilometara na čas, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura iznosiće od devet do 15, na planinama oko sedam, dok će najviša dnevna biti od 16 do 22, na planinama oko 14 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u 13.00 časova: Ivan Sedlo 10, Gacko 11, Gradiška, Mostar, Novi Grad, Han Pijesak i Rudo 12, Kalinovik, Višegrad i Srbac 13, Banjaluka, Sarajevo, Foča, Sokolac, Mrakovica, Prijedor i Bileća 14, Bugojno 15, Zvornik, Bihać i Bijeljina 16, Ribnik i Mrkonjić Grad 17, Trebinje 18, Srebrenica 19, Doboj i Tuzla 20 stepeni Celzijusovih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )