FOTO: null

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje naglo pogoršanje vremena, sa jakom kišom, vjetrom i zahlađenjem.

Ujutro će biti oblačno sa slabom kišom na jugu i zapadu, dok će se u ostalim predjelima zadržati suvo vrijeme. 

Kiša će prijepodne jačati i na sjeverozapadu i sjeveru, gdje će biti obilnih padavina, a tokom dana obilnih padavina biće na jugu i jugoistoku. Najmanje kiše padaće u Semberiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Duvaće jak južni i jugozapadni vjetar, pogotovo u Krajini i Hercegovini, gdje će biti olujnih udara. Popodne će vjetar na sjeveru postepeno početi da slabi i skreće na sjeverozapadni. I dalje će biti relativno toplo, jedino će na sjeverozapadu pasti temperatura vazduha. 

Zahlađenje se do večeri očekuje u svim krajevima, a zbog pada temperature vazduha u višim predjelima na sjeverozapadu počeće da pada snijeg. 

U noći između subote i nedjelje susnježica i vlažan snijeg mogući su ponegdje i u nižim predjelima na sjeverozapadu. 

Maksimalna temperatura tokom prijepodneva biće između 12 na sjeverozapadu i 19 stepeni na jugu i istoku. 

Popodne i uveče minimalna temperatura će iznositi od jedan stepen na sjeverozapadu do osam na istoku, a na jugu oko 12. Temperatura će u višim predjelima na zapadu pasti ispod nule. 

U nedjelju će snijeg padati u višim predjelima, a kiša u nižim. Samo su ponegdje u nižim predjelima mogući susnježica i vlažan snijeg. 

Padavine će tokom dana postepeno slabiti, a na sjeveru i zapadu popodne će i prestati. Najviša dnevna temperatura od tri do sedam, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim krajevima bilo pretežno oblačno, a u ostalim sunčano sa umjerenom oblačnošću. 

Najtoplija danas je bila Banjaluka gdje je u 13.00 časova izmjeren 21 stepen Celzijusov. 

U Zenici je izmjereno 20 stepeni, u Prijedoru, Foči, Goraždu, Srebrenici i Tuzli 19, u Bijeljini, Neumu, Stocu, Novom Gradu, Srpcu, Mrkonjić Gradu 18, u Doboju, Trebinju, Bihaću, Jajcu, Krupi na Uni, Šipovu, Ribniku i Gradačcu 17, u Sarajevu, LJubinju i Bileći 16, u Drvaru i Bugojnu 15 stepeni. 

Na Sokocu i u u Zvorniku 14, na Han Pijesku i na Mrakovici 13, u Livnu 12, u Nevesinju 11, u Kalinoviku, na Ivan Sedlu i Gacku deset, u Kupresu devet, u Rudom osam, na Čemernu sedam i na Bjelašnici jedan stepen Celzijusov.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )