FOTO: null

U organizaciji Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske na ljetovanje u Kumbor sutra putuje druga smjena sa 120 djece iz socijalno osjetljivih grupa.

Iz Fonda je saopšteno da se druga smjena realizuje u saradnji sa centrima za socijalni rad, službama socijalne i dječije zaštite, nevladinim sektorom i Boračkom organizacijom Republike Srpske. 

Polasci djece organizovani su iz Prijedora, Čelinca, Gradiške, Mrkonjić Grada, sa Lončara za djecu iz Pelagićeva i Donjeg Žabara i iz Modriče za djecu iz ove opštine i susjednog Vukosavlja. 

Duga smjena traje od 27. maja do 5. juna, a u pratnji djece su 24 odrasla lica, vaspitači, stručno osoblje i roditelji-pratioci. 

U okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" Fond za dječiju zaštitu ove godine organizovao je besplatno ljetovanje za 1.800 mališana iz svih lokalnih zajednica, a njihov boravak u Kumboru odvijaće se u 14 smjena u periodu od 20. maja do 19. septembra. 

Cilj projekta je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala. 

Kroz ovaj projekat je do sada na Crnogorskom primorju u Kumboru ljetovalo više od 18.000 djece iz osjetljivih kategorija. 

Osim djece iz socijalno ugroženih porodica, u projekat su uključena djeca iz višečlanih porodica, porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti. 

Ove godine je, zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Republiku Srpsku u maju prošle godine, prioritet dat djeci iz opština, odnosno domaćinstava koja su najviše stradala u poplavama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )