FOTO: null

Sarajevo - U Sarajevu će sutra biti održan ministarski sastanak o odluci Hrvatske da enormno poveća takse za pregled voća i povrća sa 12 na 270 evra, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović.

Sastanak o uvođenju novih mjera Vlade Hrvatske trebalo bi da bude održan u 12.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

"Mislim da će na sastanku učestvovati one zemlje koje su najviše pogođene ovim mjerama i novim procedurama i pravilnikom hrvatske Vlade", rekao je Šarović ranije novinarima.

On je izrazio uvjerenje da bi učesnici ministarskog sastanka mogli imati zajednički stav prema mjerama Hrvatske.

"Neke od zemalja imaju značajnu razmjenu poljoprivrednih dobara i eksport sa Hrvatskom, a neke nemaju. Neke zemlje poput Crne Gore imaju malu proizvodnju i njihov interes nije u tom obimu kakav ima BiH", rekao je Šarović.

Hrvatska je usvojila mjere kojima je proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici i 22 puta povećala takse pri uvozu ovih proizvoda iz zemalja koje nisu članice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )