FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, ali hladnije nego prethodnih dana.

Ujutro će biti pretežno vedro, osim u Posavini i Semberiji, gdje će biti više oblaka i slabog mraza. Magla ili povećana oblačnost mogući su oko rijeka na sjeveru i po kotlinama na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano, ali uz malo nižu dnevnu temperaturu vazduha nego prethodnih dana. Magla će se duže zadržati u predjelima gornjeg Podrinja i Sarajevsko-romanijske regije, gdje će biti hladnije. 

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do četiri, a ponegdje u kotlinama i niža. Najviša dnevna temperatura kretaće se od četiri do osam, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih. 

Poslije podne na sjeveru i u Krajini očekuje se povećanje oblačnosti. 

Meteorolozi do kraja godine najavljuju hladno, ali uglavnom suvo vrijeme. Na planinama na istoku u srijedu postoji mogućnost za slab snijeg. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u centralnim, istočnim i ponegdje sjevernim područjima preovladava maglovito i oblačno, a u ostalim krajevima vedro vrijeme. 

Rudo je danas bilo najhladnije sa minus jednim stepenom, koliko je izmjereno u 13.00 časova, dok je najviša temperatura od 14 stepeni izmjerena u Trebinju. 

Nula stepeni izmjereno je u Foči, Višegradu, Sarajevu i Zenici, u Srpcu i Goraždu jedan, u Bijeljini i Bugojnu dva, u Jajcu četiri, Prijedoru pet, Novom Gradu, Srebrenici i na Bjelašnici šest, u Gradačcu sedam, na Sokocu, u Doboju, Gacku, Šipovu i Sanskom Mostu osam, na Ivan-sedlu, u Drvaru i Ribniku devet, a deset stepeni bilo je u Zvorniku, na Čemernu, u Krupi na Uni, Bileći, Tuzli i Zvorniku. 

U Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Mostaru i Čapljini izmjereno je 11 stepeni, u Kalinoviku, Neumu i Bihaću 12, a na Mrakovici i Han Pijesku 13 stepeni Celzijusovih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )