FOTO: novosti.rs

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Aliji Hrustiću iz Prijedora i osudio ga na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio sa 54 udaraca nožem i sjekirom!

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud, u trećestepenom postupku, odbio žalbe odbrane i tužilaštva.

- Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe tužilaštva i branioca optuženog i potvrđuje se drugostepena presuda Vrhovnog suda RS kojom je Hrustić proglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na 30 godina zatvora - navodi se u odluci Vrhovnog suda RS.

Stravični zločin počinjen 27. maja 2017. godine u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. U presudi se navodi da je Hrustić kobno jutro došao do kuće da potraži svog maloljetnog sina.

- Kada je u dvorištu primijetio auto od Envera Halilagića iz svog auta je uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih je napao i udarao dok ih nije usmrtio - navodi se u presudi.

Koliko je monstruozan bio ovaj zločin svjedoči i činjenica da je nož kojim je ubistvo počinjeno pronađen zariven u polni organ Hrustićeve supruge. Nakon krvavog pira Hrustić je, prema tvrdnji odbrane, pokušao da izvrši samoubistvo vješanjem, ali je to spriječio njegov sin. Hrustić se potom sam predao policiji i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je uračunat u izrečenu kaznu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )