FOTO: creativecommons.org

Poznati njujorški reper Tekaši 69 moraće da odsluži preostalih deset mjeseci kazne u zatvoru. Tekašijev advokat je podnio zahtjev federalnom sudiji za preinačenje zatvorske kazne u mjeru kućnog pritvora, obrazlažući to strahom da bi njegov klijent mogao biti ubijen u zatvoru.

Njegov strah opravdava činjenica da je „cinkario” saučesnike iz ulične bande (Nine Trey Bloods) kako bi smanjio kaznu zbog reketiranja koju je zahtijevao tužilac - sa 47 godina na 2 (od kojih je do sada odslužio 14 mjeseci). Obrazlažući zahtjev, advokat je naveo da ustanova u kojoj Tekaši služi kaznu „vrvi” od osuđenih članova te bande koji imaju jak motiv da mu se osvete.

Odgovarajući na zahtjev, sudija Pol Englmajer  je naveo da je zatvorska kazna neophodna kako bi osuđeni mogao bolje da shvati ozbiljnost svog djela i da bi dodatno ublažavanje onemogućilo pozitivne promjene u Tekašijevom ponašanju.

Procjene su da bi uz dobro vladanje kazna mogla biti i dodatno smanjena pa bi se reper mogao naći na slobodi već krajem ljeta. Ostaje da se vidi kako će sve ovo uticati na njegovu karijeru.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )