FOTO: Nezavisne

Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, koji je optužen da je 26. avgusta 2018. godine pokušao ubiti Vladimira Kovačevića (38), novinara RTV BN i portala gerila.info, tog dana se telefonom čuo sa bokserom Markom Čolićem (33) iz Banjaluke, a koji je za ovaj napad već pravosnažno osuđen na pet godina robije.

To je danas u sudnici Okružnog suda u Banjaluci potvrdio Miroslav Kostrešević, policijski službenik u Upravi kriminalističke policije MUP-a RS, a koji je prezentovao telefonske komunikacije Dukića.

"Tog 26. avgusta 2018. godine, u 11.44 časova, Dukić je pozvao Čolića telefonom. Razgovor je trajao 31 sekund", potvrdio je Kostrešević.

Da su se osuđeni batinaš i optuženi poznavali, potvrdila je i Nikolina Stanković, koja je, kako je potvrdila, u emotivnoj vezi sa Dukićem. Ispričala je da je Čolića i Dukića viđala zajedno.

Ona je pritom ispričala da je, tokom pretresa u njenom stanu, policija pronašla Dukićev crveni duks s kapuljačom. Kovačević je, inače, izjavio da misli da su napadači koji su ga brutalno pretukli bili u crvenim duksevima s kapuljačama.

Po riječima Stankovićeve, Dukić je u septembru 2018. godine otišao kod brata u Sloveniju.

"Nazvao me je 10. septembra 2018. godine i rekao da je kod brata Petka u Sloveniji. Poslije sam se neko vrijeme čula s njim i njegov telefon je nakon toga postao nedostupan. Pitala sam Petka gdje je Nedeljko, a on mi je rekao da je bolje za mene da ne znam gdje se tačno nalazi", rekla je Stankovićeva.

Prema njenim riječima, sa Dukićem se nije vidjela od tada, niti ga je posjećivala u pritvoru, ali pretpostavlja da su još u vezi, jer nikad zvanično nisu raskinuli.

"Moja majka mi je branila da se viđam s njim, jer je upoznata s tim da je on bio u zatvoru, da je problematičnog ponašanja", navela je Stankovićeva.

Ponovo je danas svjedočio i Kovačević, jer ga odbrana prošli put nije ispitala do kraja. On je ponovio da su napadači bili slične visine i građe, odnosno fizički jači momci. 

Svjedočila je danas i Snježana Macanović, čistačica zgrade u kojoj Kovačević živi. Kao i na suđenju Čoliću, ona je ponovila da je dan nakon napada čistila krv na ulazu u zgradu, te da se tada pojavio muškarac s vozilom na kojem je pisalo "Tip Top". Taj muškarac je potom ugledao metalnu palicu.

"Ja sam prije nego što će on doći namjeravala da pokupim smeće ispred zgrade. Ja ne znam ni šta je palica. Da taj čovjek nije naišao, ja bih tu palicu bacila u smeće. Minut je falilo. Sekund", rekla je Macanovićeva.

Podsjetimo, Dukić se predao policiji u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor, a on je 11. novembra 2019. godine došao u kancelariju jednog banjalučkog advokata, te mu, kako saznaju "Nezavisne novine", rekao: "Hoću da se predam".

Nastavak suđenja Dukiću zakazan je za 22. jun, za kada je, između ostalog, najavljeno svjedočenje dvojice vještaka, ali i reprodukcija DVD-a na kojem su podaci o baznim stanicama koje su na dan napada na Kovačevića registrovale signal Dukićeve SIM-kartice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )