FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ugostio je danas studente Fakulteta tehničkih nauka, smjer inženjerstvo i zaštita životne sredine Univerziteta Novi Sad, koji su u okviru praktične nastave posjetili Rudnik i termoelektranu "Ugljevik" i Regionalnu

"Upoznali smo studente o načinu funkcionisanja naše lokalne zajednice i projektima u oblasti zaštite životne sredine, kao i o potrebi da uspostavimo što bolju saradnju sa novosadskim Univerzitetom", rekao je Perić. 

Potpredsjednik Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka Miloš Karan rekao je da su vidljivi napori lokalne zajednice da se zaštita životne sredine stavi u pravi plan. 

"Obišli smo Centralnu hemijsku laboratoriju, vidjeli postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, postrojenja za skladištenje pepela i u razgovoru sa načelnikom opštine upoznali se o projektu za izgradnju novih filtera za odsumporavanje uglja", naveo je Karan. 

Na praktičnoj nastavi u Ugljeviku dva dana je boravilo 40 studenata iz Novog Sada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )