FOTO: null

Studenti treće i četvrte godine Pedagoškog fakulteta biće angažovani kao volonteri za rad u Dnevnom centru za djecu u riziku, koja zbog svog porodičnog okruženja imaju probleme u ponašanju.

Sporazum o saradnji u cilju poboljšanja kvaliteta života najosjetljivijih kategorija stanovništva danas su potpisali predstavnici Gradske uprave, Pedagoškog fakulteta i Centra za socijalni rad u Bijeljini. 

Direktor Centra za socijalni rad Milan Simeunović kaže da se u Dnevnom centru djeci koja imaju poteškoće u ponašanju obezbjeđuje kvalitetnija pažnja, rad i pomoć, a na evidenciji Centra je pedesetak djece u Bijeljini. 

Prema riječima Simeunovića, riječ je o djeci koja su pod starateljstvom, porodičnim nadzorom i djeci za koju Centar za socijalni rad po bilo kom osnovu ima obavezu da ih prati i da im pruži pomoć. 

U Dnevnom centru rade specijalni pedagog i psiholog, uz volontere koji djeci pomažu u savlađivanju školskog gradiva, uključuju ih u kreativne radionice i sportske aktivnosti, s ciljem da se sklone sa ulice i udalje od poroka i da se njihov razvoj i odgoj pravilno usmjeri. 

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević rekao je da u društvu ima sve više djece koja su zapuštena u porodičnom razvoju i da je rad Dnevnog centra humana akcija i dobar primjer kako treba raditi sa tom djecom i naći načina, sredstava i mogućnosti da im se pomogne. 

"Pedagoški fakultet će pružiti stručnu pomoć, studenti volonteri će na obostrano zadovoljstvo i korist učestvovati u radu Dnevnog centra gdje će sticati i primjenjivati znanja, a njihovo znanje stečeno na fakultetu biće korisno za djecu koja imaju prijeku potrebu za više njege i pažnje i više pozitivnog odnosa društva", istakao je Stević. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je da je riječ o nastavku dobre prakse u okviru pilot projekta rada Dnevnog centra za djecu u riziku i najavio dalju podršku za njegov rad.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )