FOTO: null

Radnik ponovo nije uspio da zabilježi uspjeh. Na gostovanju ekipi Studenta iz Mostara, Radnik je ubjedljivo savladan i sada u nastavak takmičenja ulazi sa 3 poraza.

KK STUDENT – KK RADNIK BNB  74 : 56  (10:12 / 18:15 / 24:14 / 22:15)

KK STUDENT: Marković 9, Durak 4, Smolić 1, Širić 6, Čamdžić 13, Bogdanović 6, Mikulić 2, Gudić, Barbarić, Ivišić, Rizvić 11, Sejfić 22. Trener: B. Džidić

KK RADNIK BNB: Dadmjanović S. 6, Radić 15, Krajišnik, Kokoruš 2, Kecman 1, Biloš 14, Živanović 3, Gavrić 2, Drljača 1, Damjanović D. 12. Trener I. Mihajlović

Prvo poluvrijeme je najavljivalo neizvjesnu utakmicu. I jedan i drugi tim su priželjkivali pobjedu u ovom meču kako bi u nastavak takmičenja ušli opuštenije i sigurnije. Ipak, poslije prvog dijela igre Radnik je imao minimalnu prednost. U drugom periodu igre je viđena rezultatska klackalica i ništa nije moglo da nagovijesti šta će se izdešavati u drugom dijelu. Nakon jedne individualne greške Student postiže poene u posljednjoj sekundi prvog poluvremena i sa minimalnom prednošću odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu Radnik kao da nije postojao na terenu. Košarkaši Studenta su odmah iskoristili slabosti našeg tima i polako počeli da dižu razliku. Loše partije nekoliko igrača Radnika su samo još više doprinijele nesigurnosti tima koji je već u trećem periodu izgubio kontrolu nad utakmicom. Nekoliko pokušaja da se tim podigne i pokuša da preokrene meč nisu uspjeli, tako da je Radnik zabilježio i treći poraz na početku prvenstva, a u sljedećem kolu gostuje ekipi Kaknja.

Najefikasniji igrač na meču bio je igrač Studenta, Sejfić sa 22 postignuta poena, dok je u timu Radnka Radić postigao 15.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )