FOTO: Nezavisne.com

Da su disciplina, rad i trud oduvijek bili neke od najvažnijih vrijednosti kod uspješnih ljudi, pokazuje i primjer Bojana Lazića iz Čelinca, studenta elektrotehnike, koji je na nedavno održanoj "Elektrijadi" u Bugarskoj osvojio prvo mjesto iz predmeta analiza elektroenergetskih sistema.

"Prošle godine sam iz istog predmeta osvojio individualno treće, a ekipno drugo mjesto i prilikom uvida u rad mentorima iz Beograda sam obećao da ove godine idem po prvo mjesto. Svoje obećanje sam ispunio - i prema sebi i prema mentorima s fakulteta", ispričao je Lazić za "Nezavisne".

Osjećaj je, kaže ovaj dvadesetdvogodišnjak, izvanredan zato što je ostvario veoma dobar rezultat te pokazao da se može parirati studentima s Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, koji je jedan od vodećih fakulteta iz oblasti elektroenergetike u Evropi.

"Osim ogromnog truda, rada i vremena koje sam izdvojio pripremajući se za takmičenje, glavna inspiracija mi je bila veliko interesovanje kako iz datog predmeta, tako i iz same oblasti elektroenergetike, te sticanje novog znanja iz pomenute oblasti", istakao je Lazić.

Naveo je da je, pored obaveza na Elektro-tehničkom fakultetu u Banjaluci i redovnog polaganja kolokvijuma, što zahtijeva dosta vremena, uspio izdvojiti vrijeme i za vježbanje zadataka iz predmeta koji najviše voli.

Naglasio je da su ga, kao i prošle godine, i ove asistenti iz Beograda pitali da li će doći na takmičenje i sljedeće godine, a njegov odgovor je bio da je vrijeme da se pokažu mlađe generacije.

"Ali ništa nije isključeno, pa tako ni mogućnost da ću, nakon što upišem master studije u Banjaluci, ići po odbranu prvog mjesta", rekao je ovaj uspješni student koji je ove godine ostvario izvanredne rezultate u Sunčevom Brijegu u Bugarskoj,

Lazić je i prošle godine učestvovao na "Elektrijadi" u Budvi iz istog predmeta, gdje je osvojio treće mjesto individualno i drugo ekipno i na taj način se svrstao u grupu studenata s najboljim ostvarenim uspjehom koji su prošle godine predstavljali ETF Banjaluka na ovom prestižnom takmičenju.

Osim izvanrednih rezultata na takmičenjima, Bojan sve ispite polaže u roku, ali i svoje slobodno vrijeme koristi na najbolji način.

Kako ističe, uči i za ispite se sprema većinom u večernjim satima, a ponekad, ukoliko je potrebno, i cijeli vikend provede učeći, ali i pored mnogobrojnih obaveza se trudi da nađe vremena za druženje s prijateljima i djevojkom, kao i za fudbalske turnire i rekreativno igranje košarke.

Elektroenergetiku je ovaj student četvrte godine odabrao jer je imao veliku želju za proučavanjem i sticanjem novih znanja iz te oblasti, kao i želju za napredovanjem u tom smjeru.

Mladim ljudima savjetuje da prate svoje želje, stvaraju radne navike te da uvijek budu uporni i istrajni u ostvarenju svojih ciljeva, pošto se na kraju svaki trud isplati.

Nakon što diplomira, kaže Lazić, planira da potraži posao sa zadovoljavajućim primanjima za prikladan život u našoj zemlji u svojoj struci, te da nastavi master studije.

"Ako u tome ne uspijem, potražiću posao u inostranstvu", rekao je Lazić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )