FOTO: null

Poslije radnog sastanka poslovne zajednice, Elektroprivrede i Regulatorne komisije za energetiku objelodanjeno je da je Regulatorna komisija za energetiku Elektroprivredi dozvolila povećanje cijene struje za privredne subjekte u iznosu koji će na godišnje

Elektroprivreda je tražila 53 miliona više na račun cijene nego do sada!

Povećanje cijene struje za privrednike u najvećoj mjeri iznosiće od deset do dvanaest odsto. Od poskupljenja struje Elektroprivreda očekuje godišnji priliv od 35 miliona maraka. Računali su na 53 miliona ali je Regulatorna komisija odobrila novi tarifni sistem sa pomenutim poskupljenjima.

Poskupljenje iako odobreno od strane Komisije ipak nije definitivno. Uslijediće tek kada ga javno objavi Elektroprivreda, a to će se prema svemu sudeći desiti nakon dodatnik konsultacija sa Vladom.

Direktor Elektroprivrede nakon sastanka sa Regulatornom komisijom i privrednicima nije željela da u potpunosti pojasni sve aspekte poskupljenja struje, osim da do njega mora doći i zbog povećanih naknada zbog prošlogodišnjih poplava.

Unija poslodavaca tvrdi da je ovo dodatni udar na privredu koja je ionako višestruko oporezovana. Isto misle i u Privrednoj komori. Obećane olakšice privredi kasne a opterećenja dolaze preko noći.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )