FOTO: facebook

Grčka se zatekla u problemu nakon što su obilne padavine dovele do ozbiljnih poteškoća, pa iz časa u čas stiže sve više komentara o novim problemima poput nestašice vode u mjestu Nikiti, na Sitoniji.

Kako javljaju osobe koje su svoj odmor odlučile da provedu upravo na toj lokaciji, kiša na momente stane, ali te pauze traju toliko kratko da narodu djeluje kao da su padavine postale konstantne.

Takođe, prema informacijama turista i mještana Nikitija, niz ulice su se slivale velike količine vode u more, pa su sa sobom ponijele manje objekte koji nisu sklonjeni, ali i nekoliko automobila, piše Blic.

Za sada vile i apartmani nisu nisu ugroženi i nije prijavljeno da su neke kuće poplavljene pošto se voda ne zadržava, već se sliva niz bočne ulice.

Kroz Nikiti je svakako otežano kretanje, ima mnogo blata, a i bujice nastale usljed dosta padavina nikako ne olakšavaju situaciju.

 

Na osnovu informacija korisnika društvenih mreža, rečeno je da će i nakon prestanka kiše biti potrebno dan-dva da se more kod Nikitija u potpunosti razbistri.

Usljed poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mjesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro. Automobili su pretrpjeli materijalnu štetu.

U dijelu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posljedica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.

Mesto Ormos Panagias je usljed obilne kiše pretrpjelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno. Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smještaj i svi su dobro.

Loše vrijeme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gdje je 30 kuća poplavljeno, prenosi “Katimerini”, a više lokalnih puteva je pod vodom.

U Kerasiju evakuisano je sedam kuća.

Poplave su pogodile i Larisu, a zamjenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa grčkog ostrva Evije, a neke od njih objavili su srpski turisti koji navode da je pod vodom veći dio plaže na kojoj su boravili.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )