FOTO: BN tv

Radnici bijeljinskog “Žitoprometa”, njih 190, oglasili su se danas, 13-ti dan štrajka. Pozivaju, kako republičku, tako i gradsku vlast da se uključe u potragu za rješenjem njihovog problema.

Nakon propalog pokušaja dogovora sa poslodavcima, radnici “Žitoprometa” nastavili su štrajk.

- U ponedjeljak smo imali sastanak koji je trajao šest sati. Nismo mogli prihvatiti njihove uslove. - kaže radnik Žitoprometa Dušan Tomić. 
Njegov kolega Goran Vuleta, koji je već 10 godina radnik u ovom preduzeću, iznio je zahtjeve štrajkača:

- Poslodavac nam duguje tri plate, doprinosi nisu uplaćeni pet mjeseci, putni troškovi kasne 10 mjeseci. Tražimo odmah dvije plate i izmirenje svih doprinosa, kako bi nam se povezao radni staž.

- Oni su pokušavali dobiti neke kredite, koji nisu odobreni. To nas ne interesuje. Razvlače nas od četvrtka do petka, od petka do ponedjeljka... Nemamo više kud! - dodaje Dušan Tomić.

Uz radnike su i sindikalci, koji ističu kako ovaj problem nije od juče:

- Mi smo već duže vremena u silaznoj plati, ali smo imali plate. Sada kada nemamo plate, ovo je jedini način da iskažemo svoje nezadovoljstvo. – naglašava predsjednik Sindikalne organizacije Žitoprometa Predrag Zarić.

Zaposleni u Žitoprometu pozivaju kako lokalnu, tako i republičku vlast da se uključe u potragu za rješenjem ovog problema:

- Danas su “Dani polja” u Bijeljini. Svi su tu. I resorni ministar i lokalna vlast. A nikoga ovdje, gdje taj kukuruz treba da se pohrani. - kaže Dušan Tadić.

Ukoliko nestane Žitopromet, u problemu će se naći i brojni ratari u Semberiji, upozoravaju radnici ovog preduzeća.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )