FOTO: null

Žalba na pritvor koji je određen Slobodanu Pavloviću, vlasniku Pavlović banke, i za troje službenika ove banke biće danas završena i dostavljena Sudu BiH, izjavio je Srni njihov branilac Miodrag Stojanović.

On kaže da će odbrana priložiti i ugovor o kreditu koji je dao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

"Ja nemam drugog izlaza nego da, kada sve ovo složim, kažem - pa nije im ni trebalo odrđivati pritvor, a sada i više kada pročitam argumente - pa to apsolutno nisu razlozi za pritvor", ocijenio je Stojanović. 

Prema njegovim riječima, ugovor o kreditu je samo jedan segment koji odbrana koristi za pobijanje prvostepenog rješenja na jedan od elemenata na osnovu kojih je određen pritvor, a drugi razlozi su opasnost od bjekstva i mogućnost da bi boravkom na slobodi mogli nastaviti vršpiti krivična djela. 

"Očekujem najbolje, da žalba bude uvažena, jer bez obzira šta ja mislio o cijelom ovom postupku, ako bi mi oduzeli nadu i vjeru u pravdu i pravosuđe onda ja ne bih trebao ni da postojim", zaključio je u izjavi Srni advokat Miodrag Stojanović. 

Advokat kaže da je rodbina posjetila sve pritvorene u Bijeljini, iako odobrenje nije bilo dato rodbini Pavlovića uz obrazloženje da su oni dalji srodnici. 

"Kada smo dali dodatno objašnjenje da Pavlović ovdje nema bližih srodnika od bratića i bratičine, jer nema djece a supruga je u Americi, danas je i za njih stiglo odobrenje i oni će ga posjetiti", rekao je Stojanović. 

On očekuje da će Pavlovića u pritvoru do kraja ove ili početkom naredne nedjelje posjetiti i neko iz konzularnog odjeljenja američke Ambasade u BiH, jer je on i američki državljanin. 

Slobodan Pavlović danas je zbog vrlo ozbiljnog pogoršanja zdravstvnog stanja prebačen iz pritvorske jedinice u bijeljinsku bolnicu, potvrdio je Stojanović Srni ranije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )