FOTO: Nezavisne

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je poslodavce da za one radnike koji nisu radili tokom pandemije virusa korona pripreme svu dokumentaciju i što prije je dostave nadležnim institucijama.

Dobra vijest je, kaže, što su deblokirana sredstva MMF-a, koja će za dva-tri dana biti na računima Republike Srpske. O ekonomskoj situaciji razgovarano je na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a sa predstavnicima ove stranke iz Izborne jedinice jedan. Tema je bila i priprema za predstojeće izbore.

Dobra vijest je što su deblokirana sredstva MMF-a, koja će na računima Srpske biti za dva do tri dana, a s tim i nastavljena realizacija svih planiranih projekata, istakao je lider SNSD – a Miolorad Dodik.

Vlast Srpske je formirala tri fonda u cilju sanacije štete prouzrokovane pandemijom.

"To su kompenzacioni i garantni fond koji kreiramo zajedno sa EBRD i sva sredstva MMF-a idu u Kompenzacioni fond i odatle će se podmirivati troškovi koje smo imali vezano za pandemiju i za ono što smo uložili u medicinski sektor. Treći je fond za lokalne zajednice, gdje želimo da pomognemo budžetima lokalnih zajednica, kako bi one mogle da saniraju određenu štetu", precizirao je Dodik.

Na Kozari je danas razgovarano i o stranačkim pitanjima. SNSD ide sa velikim ambicijama za gradonačelnika Prijedora, što je važnija strateška pozicija, oko koje će biti okupljena koaliciona većina. Dalibor Pavlović, biće kandidat SNSD, poručio je Dodik.

"Idemo s velikim ambicijama što se tiče kandidata za gradonačelnika Prijedora. To je jedna od strateški važnih pozicija na kojoj ćemo insistirati i okupiti veću koalicionu većinu. Vjerujemo da možemo da imao kapacitet da dobijemo to mjesto i da Prijedor integrišemo u opštine koje pripadajau porodici SNSD-a",  naglasio je Dodik.

Osvrnuo se lider SNSD - a na, kako je istakao "prebjega", koji je napustio odbornički klub ove partije u Prijedoru.

"Imali smo jednog prebjega, ali, evo, to je takva korumpirana politička struktura i politički život podrazumijeva i takve koji to čine. Ali SNSD je partija koja se nikad nije dijelila u vrhu. Iz SNSD-a nije nastala nijedna nova politička partija u Republici Srpskoj, ni u BiH. Mi smo ponosni na jedinstvo koje imamo i spremni smo da, naravno, idemo na izbore sa najvećim očekivanjima", poručio je Dodik.

SNSD je ponosan na jedinstvo koje ima i na izbore izlaze sa najvećim očekivanjima, poručio je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )