FOTO: null

U Novu godinu ući ćemo sa snježnim pokrivačem, ali uz hladno i suvo vrijeme. Pogoršanje vremena već tokom noći i jutra, kaže dežurni meteorolog HMZ RS Igor Kovačić.

Do prvog pogoršanja vremena doći će tokom noći. Već sutra ujutro i tokom prijepodneva padaće slabija kiša, a prolazno se očekuje susnježica i snijeg, koji će na brdima zabijeliti tlo. Očekuje se slab do umjeren sjeverni vjetar.
Јutarnja temperatura vazduha oko 2°C, a najviša dnevna oko 4°C, prema večeri u padu prema -3°C .

U subotu ujutru biće hladno, u centralnim i istočnim predjelima Republike Srpske očekuje se slab snijeg, na zapadu i sjeveru suvo. Tokom dana i na istoku prestaju padavine, i u većini predjela će biti suvo i prohladno vrijeme uz novo naoblačenje sa zapada. Uveče će početi da jača južni vjetar. U noći na nedjelju počinju nove padavine: na jugu kiša a na zapadu snijeg. Јutarnja temperatura vazduha od -5°C  do -2°C, u višim predjelima od -8°C, na jugu +1°C. Najviša dnevna temperatura od -2°C do 3°C, na planinama od -5°C, na jugu do 6°C.

U nedjelju mećava i vijavice

U nedjelju se očekuju jake i obilne padavine! Na jugu tokom jutra jaka kiša, a na zapadu snijeg. Snježne padavine će brzo zahvatiti i ostale predjele i doći će do naglog porasta snježnog pokrivača. Očekivana visina snijega na zapadu od 20 do 40 cm  u višim predjelima, koliko će biti i na istoku popodne. Ponegdje u višim predjelima i 50 cm.

Duvaće jak južni vjetar. U visokoj Hercegovini će biti olujne jačine uz jak snijeg, pa se u ovim predjelima očekuju lokalne mećave i vijavice. Јutarnja temperatura vazduha od -5°C do -2°C, u višim predjelima od -7°C, na jugu +2°C. Tokom prijepodneva temperatura će malo porasti i najviša dnevna će iznositi 1°C do 5°C, na jugu oko 9°C, u višim predjelima malo ispod nule, a tokom dana uz zahlađenje temperatura će naglo opadati.

I narednih dana biće suvo i veoma hladno vrijeme. Nova godina stiže uz niske temperature i do -15 C, ali bez novih padavina.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )