FOTO: Nezavisne

Kupatilo je jedan od najbitnijih prostora doma, koji mora da zadovolji sve funkcionalne, ali i estetske kriterijume, a najnoviji trendovi su uveli novitete, koji zadovoljavaju skoro svačiji ukus.

Da bi vaše kupatilo bilo posebno i odudaralo od uobičajenih, dovoljan je samo umivaonik neobičnog oblika. Pri kupovini naići ćete na veliki izbor umivaonika, tako da ćete za svoje kupatilo sigurno naći odgovarajuću veličinu.

Materijal od kojeg je umivaonik napravljen može oblikovanju kupatila dati sasvim novu, zanimljivu dimenziju, jer je upotreba posebnih materijala omogućila izradu umivaonika čudesnih oblika.

Keramički umivaonici su još najomiljeniji, iako su sve brojniji metalni i stakleni proizvodi. Umivaonici od mramora, granita, drveta i stakloplastike mogu se napraviti po narudžbi kako bi ispunili posebne zahtjeve. Zahvaljujući svojim jedinstvenim linijama i smjelom dizajnu, oni će biti prelijep ukras u svakom domu.

Kako najčešće viđamo keramičke umivaonike, koji su povoljni, čvrsti i otporni, a i dizajn im je svakim danom sve kreativniji, ne susrećemo se često sa drugačijim dizajnom umivaonika, koji je često impresivan.

Umivaonici se izrađuju od raznih vrsta materijala i forma im je nerijetko skulpturalna. Takvi umivaonici su isključivo luksuzni i samim tim namijenjeni specifičnom uređenju kupatila.

Iako zvuči neobično, umivaonici se izrađuju i od drveta, a od svih nestandardnih, ovi su najljepši. Drvo se možda ne čini kao materijal za umivaonik, ali ga vodootpornost brodske šperploče čini dobrim rješenjem ako želite nešto malo drugačije od uobičajenog.

Kvalitet drveta i umijeće obrade čine ih posebnim, a iako i oni spadaju u luksuzne, mogu se uklopiti u svako kupatilo i donijeti mu dašak prirodne elegancije. Ono što je još pozitivno kod njih je da se mogu praviti po mjeri.

Savjeti
Duboki rubovi umivaonika nagnuti unutra pomoći će da voda ne poprska površinu ormarića.
Zamjena starih slavina novim poboljšaće izgled sanitarne opreme i smanjiti potrebu da za kupatilo kupite sve novo.
Tamne i vrlo sjajne površine umivaonika treba održavati u besprijekornom stanju, jer će od ogrebotina, naslaga sapuna i kamenca uskoro izgledati istrošeno i staro.
Posebnu pažnju treba obratiti da umivaonici ugrađeni u ormarić ili ravnu ploču budu dobro postavljeni, s besprijekorno zatvorenim rubovima kako voda i vlaga ne bi prodrle ispod njih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )