FOTO: null

NJUJORK, Apple-ovi najnoviji i najskuplji telefoni su napokon u rukama brojnih korisnika, a sa odlaskom prvih uređaja stigli su i prvi prigovori. Ovaj put korisnici se žale na slab signal.

Ako je vjerovati stotinama nezadovoljnih kupaca, Apple-ov najnoviji i najskuplji telefoni iPhone XS i XS MAX imaju problem sa pronalaženjem mreža. Uređaj, prema riječima brojnih korisnika Apple Support foruma i Reddita, naglo gubi Wi-Fi signal, kao i mobilni signal – i to bez očiglednog razloga.

Ovo je zaista zanimljiv bag koji stvarno nismo očekivali, s obzirom na to da novi iPhone čak estetski “pati” zbog ugradnje još jedne “crte” za antenu, ali prema svemu sudeći, ni ona nije dovoljna. Tehno stručnjaci pretpostavljaju da je za pometnju i slab signal odgovoran sam uređaj, a ne lokalna mreža (kao što se prvobitno pretpostavljalo).

Po njima ovaj problem uzrokuje ili softver ili sam hardver antene. Ako je riječ o softverskoj grešci, Apple će je riješiti jednostavnim updateom. Ako je riječ o neispravnoj anteni, pred nama bi mogla da bude prava mala katastrofa za Apple koja uključuje veliki broj vraćenih telefona.

Šta god bilo, Apple trenutno mudro ćuti, ali nekako nam se čini da na odgovor nećemo morati da čekamo dugo. U svakom slučaju, postoji šansa da se zaista ne radi o prevelikom problemu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )