FOTO: null

NJUJORK, Steve Wozniak se za vrijeme svog izlaganja na Nordic Business Forumu dotakao više tema.

Wozniak je tokom izlaganja otkrio da je odlučio da eksperimentiše s bitcoinom. No, u jednom je trenutku odlučio da mu je dosta eksperimentisanja s virtuelnim valutama te se riješio svih bitcoina koje je imao u posjedu.

Kako se ispostavilo, to je učinio u pravom trenutku, kada je vrijednost bitcoina bila još oko 20.000 dolara. Iako nije htio da otkrije koliku je količinu bitcoina u ime eksperimenta kupio, otkrio je da ih je nabavio dok je vrijednost bitcoina bila 700 dolara, dakle negdje tokom ljeta 2017. godine. Shodno tome sve i da je nabavio jedan jedini bitcoin, eksperiment mu se višestruko isplatio.

Kao razlog odustajanja navodi kako nije htio da bude jedan od onih koji konstantno prate cijene bitcoina i brinu se hoće li ona ići gore ili prema dole. Woz se jednostavno nije želeo opterećivati brojkama, jer mu to kako sam kaže nije potrebno u životu. Dodao je i da ga novac nikada nije pretjerano zanimao pa stoga niti ne trguje akcijama. Štaviše, na svom iPhoneu nikada nije ni pokrenuo Apple Stock aplikaciju.

Iako je ranije bio stava kako je bitcoin potencijalno bolji za pohranu vrijednosti nego što je to američki dolar i zlato, sada smatra kako bitcoin još nije dovoljno sazreo da bi se koristilo kao sredstvo plaćanja. Bug.hr

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )