FOTO: pixabay

Aktivisti Udruženja za zaštitu životinja "Aska" u Bijeljini danas su uličnom akcijom na gradskom trgu ukazali na značaj sterilizacije i kastracije u smanjenju broja pasa lutalica.

U ovoj akciji su učenici Poljoprivredne i medicinske škole predstavili značaj volonterskog rada u ovoj oblasti i u zamjenu za konzervu hrane za pse ili mačke uručivali članske karte za buduće volontere, objavljeno je na zvaničnoj veb-stranici Gradske uprave. 

Načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić rekao je novinarima da je današnja aktivnost dio tradicionalne akcije "April, mjesec čistoće" i da je smanjenje broja pasa lutalica od višestrukog značaja za lokalnu zajednicu. 

Predsjednik udruženja "Aska" Jasna Đorđić napomenula je da se građani Bijeljine sve češće odlučuju na udomljavanje napuštenih pasa, što je veoma pohvalno. 

"Najveći problem je nesavjesno vlasništvo. Zakon postoji i vrlo je dobar, ali se ne sprovodi. Psi moraju da se čipuju i vakcinišu", poručila je Đorđićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )