FOTO: Kurir.rs

Danas vam donosimo recept za starinski koh bez mlijeka. Sočan i ukusan desert koji se jednostavno sprema, a sve sastojke imate u kući.

Sastojci:

5 jaja 

pola šolje šećera 

1 vanilin šećer

pola šolje ulja

2/3 šolje brašna

pola praška

1 kašika soka od limuna

Za preliv:

2,5 šolje vode

 2,5 šolje šećera

limunova kora

Priprema:

Prvo skuvajte sirup - u šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i koru limuna, stavite sve na vatru i kuvajte 5 minuta nakon što smjesa proključa.

Ostavite na hladnom mjestu da se potpuno ohladi.

Odvojite žumanca od bjelanaca. U bjelanca dodajte sok od limuna i mikserom umutite u pjenu. U žumanca dodajte šećer i vanilu, pa izmiksujte u vazdušastu smjesu. Dodajte ulje u tankom mlazu u žumanca, kao i prethodno promiješano brašno i prašak za pecivo, pa promiješajte.

Dodajte umućena bjelanca u smjesu sa žumancima i polako i pažljivo promiješajte špatulom do jednolične smjese. Sipajte smjesu u malo nauljeni pleh, koji ste posuli brašnom, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni.

Koh se peče oko 15-20 minuta, ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Isjecite vruć koh na komade i prelijte potpuno hladnim sirupom, pa ostavite da se sve ohladi. Po želji možete posuti kokosom, mljevenim orašastim plodovima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )