FOTO: desavanjaubijeljini.com

Da stari i ruševni objekti ozbiljno ugrožavaju bezbjednost građana, čak i u centru Bijeljine, potvrđuje primjer ove devastirane i ruinirane zgrade koja je odavno bila zrela za generalnu rekonstrukciju ili rušenje.

Dimnjak je opasno nakrivljen, sklon padu, i prijeti da svakog trenutka ugrozi nečiji život.  Grede u krovnoj konstrukciji su trule i mogu za sobom povući gomile šuta i cigle, ukoliko dođe do njihovog pucanja.

Do sada nisu pomagala ni upozorenja iz Komunalne policije, jer ljudi moraju svakodnevno prolaziti pored zgrade, ukoliko ne žele da se izlažu opasnosti da ih, s druge strane, ne udari neki od automobila koji saobraćaju Njegoševoj ulicom.

Objašnjenja, kako su za ovu i brojne druge ruinirane objekte u gradu još uvijek neriješeni imovinsko – pravni odnosi, te da je privatna svojina neprikosnovena, pašće u vodu onog trenutka kada dođe do nesreće.

Nesreću, naravno, ne treba prizivati, ali bi nadležni u Gradskoj upravi trebalo da se ozbiljnije pozabave stanjem ovakvih i sličnih objekata koji predstavljaju ruglo i permanentnu opasnost po građane.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )