FOTO: Nezavisne.com

Draško Stanivuković biće kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, potvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjednik ove stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je to dogovor koji su zajedno postigli Stanivuković i Jelena Trivić, te da SNSD "nije uspio da ih posvađa".

On je rekao da će Trivićeva biti menadžer grada i nosilac liste za Skupštinu grada.

Jelena Trivić je naglasila da Banjaluka treba i očekuje promjene.

"Danas je više nego jasno da Banjaluka treba i očekuje promjene u načinu vođenja politike, rada, u pravcu izbora kadrova po kriterijumima stručnosti i rezultata a ne političke podobnosti", rekla je Trivićeva i dodala:

"Samo 3 ili 4 osobe su znale i prije dobijanja rezultata istraživanja koje smo sproveli da ja smatram da Draško treba da bude kandidat i budući gradonačelnik Banjaluke".

Rekla je da će se načelnici odjeljenja birati putem javnog konkursa.

"Oni su predstavili njihovog superkandidata a mi smo predstavili naš super tim", rekla je ona.

Stanivuković je tokom obraćanja rekao da su u PDP-u svi zajedno radili na "konceptu nove Banjaluke".

"Svi zajedno smo radili na konceptu nove Banjaluke koji od ovog grada treba da napravi slobodan grad. Ko oslobodi Banjuku za 20 godina doći će u svaki dio RS", rekao je Stanivuković.

On je odbacio priče da je s Jelenom Trivić u lošim odnosima, te istakao da su oni "prijatelji i saborci".

"Svih ovih godina mogli smo u Banjaluci da vidimo kozmetičke promjene ali mi smo opredijeljeni da ovom gradu promijenimo suštinu i napravimo najpozitivniju selekciju. Jelena je moj prijatelj i saborac, moj prvi saradnik i neko ko je u ovom gradu najprepoznatljiviji i imaće ključnu ulogu za razvoj ovog grada", dodao je Stanivuković.

On je takođe rekao da pregovaraju s pokretom "Banjaluka zove", ali i sa brojnim drugim organizacijama, te najavio da će narednih dana javnost biti obaviještena o tome da će opozicija u Banjaluci imati zajedničkog kandidata.

Rekao je da njegovom pobjedom neće biti osvete i revanšizma u institucijama.

Odgovarajući na pitanja novinara Borenović je rekao da će opozicija imati jednog kandidata, te da će biti prostora i za ljude koji nisu iz PDP-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )