FOTO: null

Perica Stanić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Sipa za portal "Nezavisnih" kazao je da na slučaj ubistva dvojice mladića, pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu još uvijek nije stavljena tačka.

„Iako je ubica izvršio samoubistvo naš zadatak nije završen. Aktivnosti na rasvjetljavanju svih detalja na tom slučaju još uvijek su u toku. Aktivno radimo na tome. Pokušavamo saznati sa kime je ubica imao kontakte, sa kime je povezan, da li ga je neko finansirao ili na neki drugi način potaknuo na izvršavanje ovog svirepog ubistva“, naglasio je Stanić.

Dodaje da pripadnici Sipe sve aktivnosti obavljaju pod nadzorom Državnog tužilaštva.

„Radimo sve što možemo, sve što je u našoj moći kako bi stepen bezbjednosti naših sugrađana podigli na najviši mogući nivo. Međutim, o detaljima istrage ne možemo govoriti kako je ne bi ugrozili“, naglasio je Stanić.

SIPA je danas ispitala Muhameda Mecu, zeta napadača Enesa Omeragića koji je juče ubio dvojicu vojnika OS BiH, zbog mogućnosti da je na određeni način uticao na Enesa Omeragića.

Međutim, Meco je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Naime, Muhamed Meco je 2013. boravio u Siriji, odakle se, zajedno sa drugim simpatizerima IDIL-a vratio krajem 2013.

Meco je 2008. uhapšen u velikoj antiterorističkoj akciji te je tri mjeseca proveo u pritvoru u kao dio grupe Rijada Rustempašića koji se sumnjičio za planiranje napada na međunarodne institucije. No, tada je oslobođen svih optužbi te je pušten iz pritvora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )