FOTO: InfoBijeljina

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 15. sjednici, Zaključak o zabrani kretanja u dane vikenda.

U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19), u Republici Srpskoj, zabranjuje se svim građanima kretanje izvan njihovog mjesta prebivališta/boravišta, od subote u 12.00 časova do nedjelje u 18.00 časova.

Zabrana iz ovog zaključka ne odnosi se na lica koja posjeduju dozvolu za kretanje izdatu od strane Ministarstva unutrašnjih poslova ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od strane poslodavca.
 
Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a primijenjivaće se do 13.04.2020. godine.

Pojašnjenje:  Zabrana kretanja iz ovog zaključka odnosi se isključivo za dane vikenda.

Zabrana se ne odnosi na lica koja u dane vikenda, primjera radi, sa teritorije jedne opštine ili grada odlaze na posao na teritoriju druge opštine ili grada.

Lica koja u dane vikenda nemaju potvrdu poslodavca o potrebi kretanja zbog obavljanja posla, ili dozvolu MUP-a Republike Srpske za kretanje, ne mogu da se kreću izvan mjesta svog prebivališta/boravišta.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o radu carinske službe u CI Zvornik (Karakaj)

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske traži od Uprave za indirektno oporezivanje da organizuje rad carinskih službi u CI Zvornik (Karakaj) od 00,00 do 24,00 časa u cilju nesmetanog  protoka robe.

Zadužuje se Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske da organizuje rad  potrebnih inspekcijskih službi u skladu sa radnim vremenom carinske službe iz ovog zaključka. 

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )