FOTO: null

,,Dan bez automobila,, tokom kojeg će biti ukazano na značaj zdrave životne sredine, danas će biti održan na Trgu Krajine u Banjaluci.

Manifestacija će biti održana od 11.00 do 13.00 časova, a saobraćaj će biti obustavljen u Ulici kralja Prvog Petra Karađorđevića, osim za vozila javnog prevoza, na potezu od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Hotela "Palas".

"Dan bez automobila", pod sloganom "Biraj, mijenjaj, kombinuj", zajednički organizuju grad Banjaluka, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Republike Srpske i "Viner osiguranje".

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević prisustvovaće danas u Prijedoru obilježavanju manifestacije "Dan bez automobila".

Ministri će razgovarati sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem, nakon čega je predviđena šetnja od Gradske uprave prema glavnom trgu u Prijedoru.

U delegaciji će biti i direktor Republičke agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović i generalni sekretar Auto-moto saveza Srpske Ranko Babić, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Šetnja od zgrade Gradske uprave prema glavnom trgu počeće u 11.45 časova.

U Doboju je danas, zatvorena za saobraćaj glavna gradska Ulica Svetog Save i trg kod Parka heroja.

Planom obilježavanja predviđeni su šetnja i druženje učenika dobojskih osnovnih škola i djece iz vrtića "Majka Јugovića", dječiji crteži na kolovozu i vožnja biciklima, s ciljem promocije održivog kretanja i povećanja kvaliteta života u urbanoj sredini.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević istakao je da se manifestacija održava s ciljem promocije zdravog i kvalitetnijeg načina života.

Organizatori manifestacije su Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i Odjeljenje za evropske integracije i energetsko ekološku efikasnost, kojima se ove godine pridružio i Auto-moto savez Republike Srpske uz podršku službenika policijske Stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

Akcija se održava do 17.00 časova, dok kada će saobraćaj motornih vozila biti zatvoren.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )