FOTO: InfoBijeljina.com

Policijska uprava Bijeljina traži od nadležnih u lokalnoj upravi da u Sremskoj ulici preduzmu mjere na rješavanju saobraćajne infrastrukture zbog ugrožene bezbjednosti građana. Koncentracija više tržnih centara i novoizgrađenih stambenih blokova u ovom dijelu grada, nije pratila i odgovorajuća putna infrastruktura, a stambeno-poslovni objekti se na ovoj lokaciji i dalje grade. Šta policija traži, a šta gradska uprava uopšte može da preduzme?

Emir Osmić, komandir PS za bezbijednost saobraćaja PU Bijeljina, ističe da su predlagali da se uradi treća traka u Sremskoj ulici, ali do dana današnjeg ništa nije urađeno.

Treću traku policija je predlagala i za Kruševačku ulicu, koja vodi do velikih stambenih naselja Intergaj i Koviljuše.

- Takođe imamo problem između Sremske i ulice Cara Uroša koja vodi preko platoa benzinske pumpe. Svake godine mi šaljemo prijedlog mjera gradskoj skupštini, većina tih mjera bude usvojena, ali ne i realizovana, kaže Osmić.

Od postojećeg idejnog rješenja za Sremsku ulicu Gradska uprava je odustala, jer su u međuvremenu napravljeni novi poslovno-stambeni objekti, kaže Predrag Petričević, načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove uprave grada Bijeljina.

- Planiramo da preko zime uradimo novi projekat kako bi ga realizovali naredne godine, rekao je Petričević.

Tržni centri Bingo, Tom, Oktan, Mihajlović, uskoro i novi mega marketi, naselje Intergaj, stambeni blokovi u izgradnji – sve je to koncentrisano na uskoj relaciji sa jedne i sa druge strane Sremske ulice.

Putna infrastruktura je ostala ista - saobraćajni kolaps posledica je neplanske izgradnje i zahtijeva biznisa.

Bliže se praznici i potrošačka euforija raste. Za očekivati je da se saobraćaj u Sremskoj ulici samo komplikuje i povećava rizik od saobraćajnih nezgoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )